Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов за загиналите пилоти: Дълбок поклон и съболезнования

Политика

Бойко Борисов за загиналите пилоти: Дълбок поклон и съболезнования

Бойко Борисов за загиналите пилоти: Дълбок поклон и съболезнования - Tribune.bg

„Аз като бивш пожарникар знам колко е трудно на семействата на хората, които си рискуват живота. Дълбок поклон, съболезнования и искрено съжаляваме за тези мъже, които загинаха днес“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Боко Борисов пред журналисти в Силистра.

Той припомни, че докато е бил премиер са осигурени 1.2 млрд. долара, за да се купят най-добрите самолети F-16, купени са най-добрите хеликоптери, модернизацията на „Граф Игнатиево“, летище „Безмер“ и още много инвестиции. „Когато в една държава парата отива в свирката става това, което се случва днес. Това ми е най-мекия коментар. Днес ще се въздържа от оценки и политически коментари. Жалко за момчетата. Винаги когато не се гледа същинската работа, а ефекта и пиара, накрая се получава нещо такова“, заяви Борисов.

Борисов заяви, че не е слушал участието на Асен Василев в телевизиите, а днес ще има среща с бизнеса където ще се говори за АМ „Хемус“ и това, че четвърта година нищо не се прави. „Когато управлявахме ние влязохме в чакалнята на еврозоната и европейския банков съюз и категорично мога да кажа, че щяхме да влезем заедно с Хърватия. С Меркел, Макрон и Комисията се бяхме разбрали. Плана за възстановяване и устойчивост пък беше депозиран от Томислав Дончев в парламента. След четири години някой се събудил и започва отново да призовава ГЕРБ. За каквно?! Да сменяме пола или да не сменяме пола, има три такива закона. Тях ли да подкрепяме?! В целия ни процес на работа правехме прибързани защото, защото притискани от въпросите на журналистите приемахме всичко предложено от ПП-ДБ. Накрая за Конституцията, съдебната реформа и всичко, само аз поех отговорност, а авторите се скриха“, заяви Борисов. Извода за него за последните 4 години е пълен разпад и пълен хаос.

Борисов се възмути, че още докато не е било ясно дали пилотите са загинали, журналисти и оператори са били принудени да трият записите си и за бъдат заглушени.

Лидерът на ГЕРБ се възмути, че четири години няма никаква борба с корупцията, че нищо не се работи по еврофондовете.

„Пожелавам ви щастлив петък, щастлив уикенд“, завърши Борисов, подчертавайки, че това е в духа на Асен Василев и неговия министър на културата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети